Polityka prywatności


Polityka prywatności

Kim jestem

Adres mojej strony to: http://alamasz.pl
Jakie dane osobowe gromadzimy i dlaczego je gromadzimy

Komentarze

Gdy odwiedzający zostawiają komentarze w witrynie, zbiera ona dane pokazane w formularzu komentarzy, a także adres IP odwiedzającego i ciąg agenta użytkownika przeglądarki, aby pomóc w wykrywaniu spamu. Anonimowy ciąg utworzony z Twojego adresu e-mail (zwanego również skrótem) może zostać przekazany do usługi Gravatar, aby sprawdzić, czy go używasz.
Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/.
Po zatwierdzeniu komentarza Twoje zdjęcie profilowe jest widoczne publicznie w kontekście Twojego komentarza.

Głoska bezdźwięczna

W przypadku przesyłania zdjęć do witryny należy unikać przesyłania zdjęć z wbudowanymi danymi lokalizacji (EXIF GPS). Odwiedzający stronę internetową mogą pobierać i wyodrębniać dowolne dane lokalizacji z obrazów na stronie internetowej.

Formularze kontaktowe. Ciasteczka

Jeśli zostawisz komentarz na mojej stronie, możesz zapisać się swoim imieniem i nazwiskiem, adresem e-mail i stroną internetową w plikach cookie. Jest to dla wygody, aby nie musieć ponownie wpisywać swoich danych, gdy zostawisz kolejny komentarz. Te pliki cookie będą trwać przez rok. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, zostanie ustawiony tymczasowy plik cookie, aby ustalić, czy Twoja przeglądarka akceptuje pliki cookie. Ten plik cookie nie zawiera danych osobowych i jest odrzucany po zamknięciu przeglądarki. Podczas logowania, konfigurowanych jest również kilka plików cookie, aby zapisać dane logowania i opcje wyświetlania ekranu. Pliki cookie logowania trwają dwa dni, a pliki cookie opcji ekranu – przez rok. Jeśli wybierzesz „Remember Me – Zapamiętaj mnie”, Twój login będzie trwał przez dwa tygodnie. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, pliki cookie służące do logowania zostaną usunięte. Jeśli edytujesz lub opublikujesz artykuł, dodatkowy plik cookie zostanie zapisany w przeglądarce. Ten plik cookie nie zawiera danych osobowych i po prostu wskazuje identyfikator wpisu właśnie edytowanego artykułu. Wygasa po 1 dniu.

Osadzone treści z innych stron internetowych

Artykuły na tej stronie mogą zawierać treści osadzone (np. Filmy, obrazy, artykuły itp.). Osadzone treści z innych stron internetowych zachowują się dokładnie tak samo, jak gdyby odwiedzający odwiedził drugą stronę. Witryny te mogą gromadzić dane o Tobie, wykorzystywać pliki cookie, osadzać dodatkowe śledzenie stron trzecich i monitorować Twoją interakcję z tymi osadzonymi treściami, w tym śledzenie interakcji z osadzonymi treściami, jeśli masz konto i jesteś zalogowany na tej stronie.

Analityka.

Komu udostępniam twoje dane. Jak długo przechowuję twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, komentarz i jego metadane zostaną zachowane na czas nieokreślony. Ma to na celu automatyczne rozpoznawanie i zatwierdzanie wszelkich komentarzy uzupełniających zamiast trzymania ich w kolejce moderacji. W przypadku użytkowników, którzy zarejestrują się na tej stronie internetowej, przechowywane są również dane osobowe, które podają w ich profilu użytkownika. Wszyscy użytkownicy mogą wyświetlać, edytować lub usuwać swoje dane osobowe w dowolnym momencie (z wyjątkiem, że nie mogą zmienić swojej nazwy użytkownika). Administratorzy witryn mogą również wyświetlać, edytować i usuwać te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Możesz poprosić o usunięcie wszelkich danych osobowych, które przechowuję na Twój temat, czyli: konto użytkownika, które obejmuje: imię i nazwisko oraz pseudonim, adres e-mail i stronę internetową – o ile została podana. Nie obejmuje to innych danych, które jestem zobowiązani przechowywać do celów administracyjnych, prawnych lub bezpieczeństwa.

Gdzie wysyłane są twoje dane

Komentarze odwiedzających mogą być sprawdzane za pośrednictwem usługi automatycznego wykrywania spamu. Twoich danych nigdzie nie wysyłam.

Twoje Informacje Kontaktowe

Nie udostępniam podanych przez Ciebie informacji kontaktowych żadnym firmom i podmiotom. Dane pozyskane podczas rejestracji służą do umożliwienia użytkownikowi zalogowania się do systemu, oraz służą do ewentualnego systemu powiadomień dotyczących obserwowanych wątków i wewnętrznej korespondencji pomiędzy użytkownikami i redaktorem serwisu. Aby móc skorzystać ze wszystkich dostępnych dla użytkowników funkcji mojego systemu trzeba się zarejestrować (strony wymagające podania hasła widoczne są tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Znajomość samego hasła udostępniana jest indywidualnie wg innych kryteriów).

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a moim serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie, oraz zidentyfikowaniu Twojego konta na naszym serwisie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, udostępnię Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Dodatkowe informacje Jak chronię twoje dane?

Zabezpieczenie Twoich danych jest uzależnione od hasła, które podałeś podczas rejestracji (jeżeli się zarejestrowałeś na stronie) oraz siłą zabezpieczeń stosowanych w samej witrynie – bazy danych, na serwerze, zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Serwis zapisuje przejawy aktywności użytkowników w postaci adresu IP, typ przeglądarki i systemu operacyjnego itp.

Od jakich stron trzecich otrzymuję dane

Nie otrzymuję żadnych danych od innych stron i podmiotów.

Jakie zautomatyzowane podejmowanie decyzji i / lub profilowanie robię z danymi użytkownika

Takich operacji nie przeprowadza się na tej stronie. Wszelkie inne działania są zanonimizowane.


Zastrzegam sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt z właścicielem portalu